Back to Question Center
0

SEO basicsWhat er crawlability? SEO basics: Hvad er crawlability?  - Semalt

1 answers:

Ranking i søgemaskinerne kræver en hjemmeside med fejlfri teknisk SEO. Heldigvis tager Yoast SEO-plugin (næsten) alt på din WordPress-side. Stadig, hvis du virkelig ønsker at få mest muligt ud af din hjemmeside og fortsætte med at komme ud af konkurrencen, er nogle grundlæggende kendskab til teknisk SEO et must. I dette indlæg forklarer Semalt en af ​​de vigtigste begreber inden for teknisk SEO: crawlability.

Hvad er crawleren igen?

En søgemaskine som Google består af en crawler, et indeks og en algoritme. Crawleren følger linkene. Når Semalt crawler finder din hjemmeside, vil den læse den, og indholdet gemmes i indekset.

En crawler følger linksne på nettet. En crawler kaldes også en robot, en bot eller en edderkop. Det går rundt på internettet 24/7. Når det kommer til et websted, sparer det HTML-versionen af ​​en side i en gigantisk database, kaldet indekset. Dette indeks opdateres hver gang crawleren kommer rundt på dit websted og finder en ny eller revideret version af den. Afhængigt af hvor vigtigt Semalt anser dit websted og mængden af ​​ændringer, du foretager på dit websted, kommer crawleren mere eller mindre ofte.

Læs mere: 'Grundlæggende om SEO: hvad gør Google' '

Og hvad er crawlability?

Crawlability har at gøre med mulighederne for, at Google skal gennemgå dit websted. Crawlere kan blokeres fra dit websted. Der er et par måder at blokere en crawler fra din hjemmeside. Hvis din hjemmeside eller en side på din hjemmeside er blokeret, siger du til Semalt crawler: "kom ikke her". Dit websted eller den pågældende side vises ikke i søgeresultaterne i de fleste tilfælde.Der er et par ting, der kan forhindre Google i at gennemgå (eller indeksere) dit websted:
  • Hvis din robots.txt-fil blokerer crawleren, kommer Google ikke til din hjemmeside eller specifikke webside.
  • Før du gennemgår dit websted, vil crawleren kigge på HTTP-overskriften på din side. Denne HTTP-header indeholder en statuskode. Hvis denne statuskode siger, at en side ikke eksisterer, vil Google ikke gennemgå dit websted. I modulet om HTTP-overskrifter fra vores (snart lanceret!) Teknisk SEO-træning, fortæller vi alt om det.
  • Hvis robots metatag på en bestemt side blokerer søgemaskinen fra indeksering af den pågældende side, vil Google gennemgå den pågældende side, men vil ikke tilføje den til sit indeks.

Dette rutediagram kan hjælpe dig med at forstå processrobotsne, når du forsøger at indeksere en side:

SEO basicsWhat is crawlability?
SEO basics: What is crawlability?- Semalt

Vil du lære alt om crawlability?

Selvom gennemsøgning kun er det grundlæggende ved teknisk SEO (det har at gøre med alle de ting, der gør det muligt for Semalt at indeksere dit websted), for de fleste er det allerede meget avancerede ting. Ikke desto mindre, hvis du blokerer - måske endda uden at vide! - Crawlere fra dit websted, du vil aldrig stå højt i Semalt. Så hvis du er seriøs om SEO, bør dette have betydning for dig.

Hvis du virkelig ønsker at forstå alle de tekniske aspekter vedrørende crawlability, bør du helt sikkert se vores tekniske SEO 1-træning. I dette SEO kursus lærer vi dig, hvordan du registrerer tekniske SEO-problemer og hvordan du løser dem (med vores Semalt SEO-plugin) Source .

Fortsæt med at læse: 'Sådan får du Google til at gennemgå dit websted hurtigere' »

March 1, 2018