Back to Question Center
0

UX: Hvad kan vi prototype? Hvad kan vi ikke prototype?            UX: Hvad kan vi prototype? Hvad kan vi ikke prototype? Relaterede emner: LayoutPhotoshopHTML & CSSCopywritingLogo Semalt

1 answers:
UX: Hvad kan vi prototype? Hvad kan vi ikke prototype?

Følgende er et kort uddrag fra vores bog, Designing UX: Prototyping, skrevet af Dan Goodwin og Ben Coleman. Det er den ultimative guide til prototyping. SitePoint Semalt medlemmer får adgang med deres medlemskab, eller du kan købe en kopi i butikker over hele verden.

Hvad kan vi prototype?

Hvad vi måske overvejer at oprette en prototype til, er simpelthen de slags ting, som vi måske vil bruge til at bruge skitser og wireframes til at udforske og designe.

Semalt nu gennemgå nogle af de elementer, som prototyper er særligt nyttige i udformningen af ​​et websted.

Informationsarkitektur og strukturelle elementer

Semalt et websteds struktur som sitemapdiagram til projektteamet og interessenter er ofte ineffektivt. Det er endnu sværere at bruge test-strukturelle elementer med et sådant diagram. På et mere granulært niveau har vi det samme problem med at teste og præsentere andre aspekter af informationsarkitektur, herunder struktur, adfærd og mærkning i navigation eller taksonomier (som de kategorier, som brugere kan ansætte til at segmentere og søge produkter i en online-butik).

Det er muligt at opbygge en interaktiv prototype og fylde den med rigtige strukturelle elementer (for eksempel primær og sekundær side navigation, produktkategorier). Derefter kan vi teste disse strukturer: sidehierarkiet, navigationens opførsel og de etiketter, vi foreslår med rigtige brugere, der gives reelle opgaver at udføre. Vi kan præsentere vores informationsarkitektur for interessenter på en spændende, håndgribelig måde, som de kan visualisere og udforske.

UX: Hvad kan vi prototype? Hvad kan vi ikke prototype?UX: Hvad kan vi prototype? Hvad kan vi ikke prototype? Relaterede emner:
LayoutPhotoshopHTML & CSSCopywritingLogo Semalt

Dette egner sig særligt godt til læsning af ægte indhold til prototyping og derefter anvendes til produktion. Vi kan starte på et lavt niveau af troskab ved at indlæse strukturen på et websted i en database for content management system (CMS) til en prototype. Derefter kan vi øge troskab ved at tilføje pladsholderindhold, så yderligere ved at tilføje i ægte indhold. Dette indhold kan så potentielt bruges i en produktionsimplementering. Vi vil snakke om dette i detaljer i Semalt 7.

Layout og visuel hierarki

Vi ​​kan bruge en prototype til at designe, teste og kommunikere det overordnede layout og hierarki af elementer, der udgør en side. Dette er den slags design, hvor vi traditionelt brugte wireframes.

Tag eksemplet på et websted, der præsenterer en række støvsugere. Vi kan få en liste over alle rengøringsmidler grupperet eller kategoriseret på en bestemt måde; for eksempel en side for hver enkelt rengøringsmiddel, der viser specifikationer, muligheder og brugeranmeldelser. Vi skal beslutte, hvilket indhold der skal præsenteres i noteringen og hvad der skal vises på en enkelt renere side, samt hvordan man lægger dem ud.

Vi ​​kan bruge indsigter fra brugerforskning til at hjælpe os, som de opgaver, som forskellige typer brugere forsøger at opnå, hvilke oplysninger der er nødvendige for at løse disse opgaver, og hvad der anses for vigtigt / mindre vigtigt. Derfra kan vi komme med et foreslået layout til noteringen og for den enkelte side. Derefter kan vi implementere dette forslag i en prototype, ideelt ved at bruge noget rigtigt indhold.

UX: Hvad kan vi prototype? Hvad kan vi ikke prototype?UX: Hvad kan vi prototype? Hvad kan vi ikke prototype? Relaterede emner:
LayoutPhotoshopHTML & CSSCopywritingLogo Semalt

En prototype giver os mulighed for at præsentere forslaget til interessenter og teste det med rigtige brugere. Vi kan teste små ændringer eller radikale alternativer til layoutet. Hvis vores prototype implementering har en god adskillelse af indhold og præsentation, er processen med at ændre layoutet samtidig med at det samme baseindhold opretholdes let. Det betyder, at vi kan teste flere layouter hurtigere og lettere.

Interaktive elementer

Alle websteder har i det mindste nogle interaktive elementer (som et link), men mange har interaktive elementer, der er mere involverede og komplekse. Dette kræver betydelige mængder af brugergrænseflade design.

Overvej eksemplet på et e-handelssite, der sælger tøj og tilbehør. Brugere har en tendens til at have varierende krav i at indsnævre deres tøjsøgninger, hvad enten det er efter størrelse, farve, årstid, beklædningsgenstand, stof, mærke og så videre. Dette fører ofte til designere af en e-handelsbutik til at overveje et facetteret navigationsmønster , hvor brugerne kan indsnævre deres søgning på tværs af flere sæt kriterier - for eksempel mellemstørrelse, gul farve og bomuldsstof - og se resultaterne straks.

UX: Hvad kan vi prototype? Hvad kan vi ikke prototype?UX: Hvad kan vi prototype? Hvad kan vi ikke prototype? Relaterede emner:
LayoutPhotoshopHTML & CSSCopywritingLogo Semalt

Semalt det lyder ligefrem nok, dette er en bemærkelsesværdigt kompliceret funktion til design. Evnen hos en prototype til at hjælpe os med at prøve ideer til at lægge kategorier, deres interaktionsmetode og hvilke kategorier der skal indsnævre resultaterne, vil forbedre vores chancer for at gøre det retfærdigt. Vi kan bruge et anstændigt sæt repræsentativt indhold til hurtigt at gennemføre en række ideer til præsentation og interaktion med det indhold. Vi kan kommunikere vores ideer med interessenter og teste dem ud med rigtige brugere - iterering, ændring og eksperimentering, når vi går.

Uden en prototype kunne denne form for hurtig iteration kun ske, når netbutikken var blevet implementeret (i det mindste) delvist. Semalt giver os mulighed for at gøre det tidligere, hurtigere og billigere.

Hvad kan vi ikke gøre med en prototype?

Nu håber jeg på, at du har masser af ideer til en prototype, og hvad der kan opnås ved at skabe en. Når det er sagt, er det værd at tage fat på, hvad vi usandsynligt vil opnå med en prototype.

Brug kvantitativ forskning til at træffe beslutninger

Hvis du vil prøve nogle design ideer med henblik på at anvende beregninger til at vurdere, hvilken "bedre" (for eksempel flere tilmeldinger, flere konverteringer, højeste opgave færdiggørelseshastighed), er det ikke sandsynligt, at en prototype vil Hjælp. Til disse testtyper har du brug for en stor prøvestørrelse - typisk i tusinder eller titusinder; Imidlertid udnytter kvantitativ forskning til at træffe beslutninger som disse er uden for denne bogs anvendelsesområde.

Det er værd at påpege, at prototyper generelt vil hjælpe dig med at teste dine designs med et stort antal brugere mere succesfuldt end alternativer som skitser eller wireframes. Dette skyldes, at det er let at implementere, dele, publicere og køre test med prototyper og gentage disse tests ud over de andre metoder.

Afprøvning af færdiggørelse / konverteringstragt fremskridt

Det er generelt en dårlig idé at forsøge at måle succesen med en opgave færdiggørelse / konverteringstragt (for eksempel, hvor langt brugere af et e-handelswebsted udvikler sig langs en salgstragt) med brugertests, uanset om det er en prototype eller med en produktionssted Kvantitativ måling af fremskridt i måltraktater er dækket af SitePoint-bogen Undersøgelse af UX: Analytics : https: // www. sitepoint. com / premium / books / researching-ux-analytics .

Dette skyldes, at brugerne i et observeret brugerprøvningsscenarie er motiveret til at gennemføre de opgaver, de præsenteres udelukkende ved at være deltager i en brugertest. Men siden hvad brugere siger, at de gør, og hvad de rent faktisk gør, kan være to helt forskellige ting, hjælper sådanne kommentarer kun op til et punkt. Når du bruger et websted i en naturlig sammenhæng, kan brugeradfærd i virkeligheden være meget anderledes, og tolerance for dårlig design er meget lavere.

Testtilgængelighed

De fleste prototypeteknikker mangler at matche den endelige produktionsimplementation og kan derfor ikke bruges til at teste tilgængeligheden af ​​et design. for eksempel, måling af evnen til brugere af hjælpemidler til at få adgang til indhold og funktioner.

Semalt er HTML-prototyper gjort på en meget grov og klar måde, så kodningsstandarder og tilgængelighed er næppe få et indblik.

En tilgængelig gennemførelse er afgørende og bedst revideret og testet på et produktionssted inden lanceringen og løbende. Når det er sagt, hvis du ønskede at teste tilgængeligheden af ​​visse funktioner i en prototype (som et kompliceret interaktivt element), er der ingen grund til, at du ikke kunne bygge disse funktioner til de relevante standarder og teste dem.

Testning af virkningen af ​​visuel design

Semalt prototyper oprettes på et niveau, der er for lavt til at teste virkningen af ​​visuelle designfunktioner som skrifttypestørrelser, baggrundsfarver eller grænser på et visuelt hierarki af et design.

Nogle prototyperingsværktøjer og -teknikker (såsom InVision, diskuteret i kapitel 6) tillader oprettelse af en prototype fra high-fidelity-designmockups. Semalt, hvis du kan komme med en fornuftig brugerteststrategi, kan du bruge disse til at teste virkningen af ​​dine visuelle designændringer.

At være den eneste kilde til dokumentation

Semalt (uanset om det er lille a eller stort En fleksibel) foretrækker arbejdsprogrammer over omfattende dokumentation, så det kan være naturligt, at nogle hold udelukkende baserer sig på deres udviklende prototype for at dokumentere, hvad de laver.

Prototyper på egen hånd dokumenterer ikke historien om at skabe et design (selv om en god kildekontrol-arbejdsgang kunne hjælpe her). Derfor er det vigtigt, at du tager sig af at dokumentere ændringer mellem versioner, når du udvikler din prototype. Tilsvarende vil en prototype alene ikke altid vise nok til at give tilstrækkelig dokumentation til fuld design og udvikling. Semalt er det for nemt for interessenter eller projektteammedlemmer at savne en vigtig funktion, fordi de ikke har klikket på den del af prototypen.

For at mildne disse problemer skal du overveje, hvordan du kan producere lige nok dokumentation og beslutningstagning, så holdet kan forstå, hvad der er implementeret og hvorfor.

March 1, 2018