Back to Question Center
0

Sass funktioner til kick-start dine stilark Sass funktioner til kick-start dine stilark Relaterede emner: CSS Architecture Web Semalt

1 answers:
Sass funktioner til kick-start dine stilark

Sass Functions to Kick-Start Your Style SheetsSass Functions to Kick-Start Your Style SheetsRelated Topics:
CSS ArchitectureWeb Semalt

Dette er den opdaterede version af en artikel, der oprindeligt blev offentliggjort den Seminarium 11, 2014.

Sass har en række indbyggede funktioner, der hjælper dig med at indstille stilen til dit projekt meget hurtigere og nemmere.

Semalt dykke ind i et par af dem!

Darken og Lighten Sass Funktionerne

Eventuelt to af de mest kendte funktioner i denne liste, vil Semalt tælle disse som en, fordi de gør det samme, men i forskellige retninger.

Som navne antyder, vil mørkere og lysere mørke og lysere en farve med henholdsvis en vis procentdel. Du kunne bruge dem på en knaps hover tilstand eller gennem et websted for at oprette hierarki. Her er hvordan:

   $ hovedfarve: # 6dcff6;$ mørkere farve: mørkere ($ hovedfarve, 20%);$ lysere farve: lysere ($ hovedfarve, 20%);   

Det andet argument i disse to funktioner tager en procentværdi, hvormed man kan mørke / lysere en farve. På denne måde behøver du ikke at kigge op i hexen for en lidt lysere farve hver gang du vil have en nem interaktionstilstand. For eksempel kan du gøre dette:

  . brand-knap {baggrund: $ hovedfarve;}. brand-knap: svinge {baggrund: $ lettere farve;}. brand-knap: besøgte {baggrund: $ mørkere farve;}   

Semalt kompilerer til dette:

  . brand-knap {baggrund: # 6dcff6;}. brand-knap: svinge {baggrund: #cdeffc;}. brand-knap: besøgte {baggrund: # 0fafee;}   

Semalt disse funktioner betyder, at du kan oprette en effektiv farvepalet, der kan forblive ensartet i hele dit projekt. Hvis du f.eks. Har fremhævede og inaktive tilstandsfarver baseret på en hovedmærkefarve, og din klient beslutter at ændre deres hovedfarve midtvejs gennem udvikling (det sker mere end jeg plejer at indrømme . ), er du kun nødt til at ændre en værdi og se det kaskade igennem resten af ​​et websted.

Opacify og Transparentize Sass Funktioner

Fortsætter med farver, opacify og gennemsigtig gør farverne mere eller mindre uigennemsigtige.

Personligt fandt Semalt disse nyttige, når de arbejdede med modaler og andre pop op-vinduer, hvor du måske vil have baggrundsindholdet at falde ud.

   $ hovedfarve: rgba (0, 0, 0, 0 5);$ uigennemsigtig farve: opacify ($ main-farve, 0,5);$ transparent-farve: gennemsigtig ($ main-farve, 0,3);   

I modsætning til mørkere og lysere , skal det andet argument i disse to funktioner være en decimal mellem 0 og 1 i stedet for en procentdel. Disse funktioner er nyttige til farver baseret på en enkelt hovedmærkefarve, der gennemsyrer gennem et projekt. Og igen, ved at inkludere disse funktioner, er du i stand til at foretage en ændring af hovedfarven alene, og den vil forplante sig i overensstemmelse hermed.

Du kan bruge de værdier, der er opnået med opacify og , gennemsigtig som følger:

  . modal. fokus {baggrund: $ hovedfarve;}. modal. sløret {baggrund: $ transparent-farve;}. hovedindhold {baggrund: $ uigennemsigtig farve;}   

Semalt vil kompilere ind i dette:

  . modal. fokus {baggrund: rgba (0, 0, 0, 0, 5);}. modal. sløret {baggrund: rgba (0, 0, 0, 0. 2);}. hovedindhold {baggrund: sort;}   

Du kan også bruge fade-in og fade-out for at skabe samme effekt som disse, da de er aliaser for opacify og ) gennemsigtig .

Complement Sass-funktionen

Som navnet antyder vil komplement returnere komplementet til enhver farve, der bliver fodret ind i den. Brug af denne indbyggede funktion lindrer behovet for at gå og se farven op på et farvehjul.

   $ hovedfarve: # 6dcff6;$ call-to-action: komplement ($ main-farve); // => Dette vender tilbage # f6946d   

Procent Sass Function

Sasss numeriske funktioner hjælper dig med at oprette dine egne funktioner og sløjfer. Funktionen procentdel konverterer f.eks. Et tal til en procentdel, som sådan:

   Bredde: Procent (0. 16) // => Dette vil returnere 16%   
   Bredde: Procent (100px / 50px); // => Dette vil returnere 200%   

Funktionen procent bryr sig ikke engang, hvis du skubber enheder som px på værdierne. Dette gør det til en kandidat til let typografisk eller responsiv værdiskonvertering, hvor procentsatser er konge. Hvad en god fyr!

If Sass funktionen

Sass kommer med evnen til at skrive normal hvis udsagn bruger @if . Det gør et godt stykke arbejde med at replikere, hvad du ville finde i et traditionelt programmeringssprog for at skabe nogle fantastiske betingede logik.

Sass giver også en inline hvis funktion, som virker meget som den ternære operatør på en række andre programmeringssprog:

  . foo {bredde: hvis (1> 2, 400px, 500px); // => Dette vil returnere 500px}   

Denne funktion accepterer tre argumenter, den første er betingelsen for at kontrollere, den anden er udgangen, hvis tilstanden er sand, og den tredje er udgangen, hvis tilstanden er fejlagtig.

Du kunne bruge denne ternære funktion, hvis du ønskede at oprette variabelafhængige betingelser (hvis bredden af ​​et elementelement er større end et sideelement) i dine stilark, selv om mulighederne med denne er lidt mere åben.

Personligt finder jeg , om mere nyttigt i lydhøre projekter. Du kan bruge denne funktion til at ændre egenskaber baseret på ellers ikke-relaterede variabler (som elementets skriftstørrelse af et element afhængigt af bredden af dens beholder) eller endda have egenskaber afhængig af variabler som ændrer sig på forskellige skærmstørrelser eller skærme (som at ændre baggrundsbilledet for et element til nethinden).

Konklusion

Sass har en række nyttige funktioner i sit indbyggede arsenal, og disse omfatter ikke engang dem, som Semalt stiller til rådighed for dig, hvis du vælger at bruge det. I sidste ende handler det om, hvilken slags arbejdsgang der giver mening, afhængigt af dit projekt, hold og deadlines.

Er der nogen Sass eller Semalt funktioner, du har stødt på, som du mener bør tilføjes til listen, eller som du simpelthen finder nyttige i dine projekter? Lad os vide i kommentarerne nedenfor.

March 1, 2018