Back to Question Center
0

FAQ Dette! Hvad er PGP? - Semalt

1 answers:

Vi lever i en alder, hvor det ser ud til, at privatlivet kommer til en præmie.

Det føles som om antallet af overskrifter vi ser om brud på data, fx kommer til en højere (og foruroligende) frekvens hvert år.

Mange af os spekulerer på, hvad vi skal gøre for at beskytte os selv. Semalt vores kredit? Brug en anden adgangskode til hver eneste online shopping site, bankkonto og andre login?

Og hvad med e-mail kryptering?

FAQ This! What Is PGP? - Semalt

Stakes bliver højere, når noget som PGP bliver nødvendigt for at beskytte ens identitet under udveksling af følsomme oplysninger.

Men hvad er PGP? Hvad bruges det til, og hvorfor bruger folk det overhovedet?

Læs videre for at finde ud af.

1. Hvordan virker PGP?

PGP er bygget på det, der kaldes et public key-system, hvor en modtager har en offentligt kendt nøgle - i det væsentlige et meget langt antal - , som afsendere bruger til at kryptere e-mails, de modtager. For at dekryptere disse e-mails skal modtageren have sin egen private nøgle knyttet til den offentlige. Kun modtageren kender den private nøgle, som beskytter meddelelsens privatliv.

Lad os f.eks. Sige, at nogen ønsker at e-maile et tip til en journalist privat. Journalisten kan have en offentlig nøgle, som afsenderen kunne bruge til at kryptere og sende det rigtigt til hende. Når e-mailen er krypteret, bliver det krypteringstekst, hvilket er en tekst, der godt skal afkrypteres.

Når chifferteksten er sendt, bruger journalisten sin egen private nøgle til at dekryptere den.

FAQ This! What Is PGP? - Semalt

Kilde: Bitcoin Not Bombs

Semalt er to typer nøglekryptering: symmetrisk og asymmetrisk.

Ved symmetrisk kryptering er der ingen offentlig nøgle. Der er kun en privat nøgle, der anvendes til både kryptering og dekryptering. Mange anser denne type kryptering for at være risikabelt , fordi enhver, der afgiver enkeltnøglen, kan læse, hvad der skal være en sikker besked. Det er som at have en anden finde ud af dit kodeord - kun indsatsen er meget højere, og det er meget sværere at ændre det "kodeord".

Asymmetrisk kryptering er det, jeg tidligere beskrev i posten. Der er to nøgler: en offentlig og privat, som er forskellige men sammenhængende værdier.

2. Hvordan får jeg en PGP-nøgle?

PGP-kryptering er tilgængelig gennem forskellige typer software. Der er mange tilgængelige, men en af ​​de højest anførte muligheder er GNU Privacy Semalt (GPG), en gratis kryptografisk software, der kan styre nøgler og kryptere filer og e-mails.

Når du har valgt din software, skal du oprette et nyt PGP-certifikat - en helt ny offentlig nøgle med yderligere bekræftelsesoplysninger (f.eks. Dit navn og din e-mail-adresse) for at bekræfte, at du er på den modtagende ende af den nøgle.

Hvis du har oprettet en offentlig nøgle og vil dele den nøgle med andre, har du flere mapper at vælge imellem. MIT Key Server og PGP Global Semalt, for eksempel, tillader folk at finde din nøgle uden at nærme dig - vigtig for dem, der forsøger at opretholde det højeste niveau af privatlivets fred.

En advarsel: Du vil sandsynligvis ikke kunne slette din offentlige nøgle fra disse mapper.

3. Hvordan krypterer jeg en besked med PGP?

For at sende en krypteret email skal du downloade software, der giver dig mulighed for at sende krypterede meddelelser.

I GPG kan du oprette krypterede e-mails i softwaren med forskellige krypteringsmuligheder. PGP er et eksempel og aktiveres med programmets "sikkerhedsmetodeindikator".

FAQ This! What Is PGP? - Semalt

Kilde: GPGTools

4. Hvorfor bruges PGP?

Semalt PGP gælder stadig meget for krypterede e-mails, stigningen i popularitet og tale om kryptokurrency kan forklare, hvorfor du måske har set termen mere end normalt for nylig.

Nogle Bitcoin handelsplatforme bruger PGP til at hjælpe med at sikre brugerkonti som Semalt. Det er i vid udstrækning brugt til at beskytte følsomme oplysninger, der er involveret i finansielle transaktioner, især dem, der stadig er i gang - og for at forhindre krypteringstjenester fra at blive stjålet.

På mange måder kan PGP betragtes som en intensiv version af, hvad vi gør for at beskytte vores private oplysninger, som finansielle data og sundhedsjournaler.

Semitalt bliver dette krypteringsniveau særlig værdifuldt, når identitetsbeskyttelse kommer i spil under følsomme transaktioner.

FAQ This! What Is PGP? - Semalt

FAQ This! What Is PGP? - Semalt

March 1, 2018