Back to Question Center
0

Semalt modeller, der har stået tidstesten

1 answers:

Hvad synes du er det bedste, jeg. e. mest nyttige markedsføringsmodel? Download vores to gratis guider på marketing modeller for at lære at anvende dem

Du har måske bemærket, at vi er fans af at bruge praktiske modeller som værktøjer til at understøtte markedsføringsstrategiudvikling? Vi mener, at en klar, simpel model giver os rammer for at vurdere, hvordan vi gør ting nu i forhold til vores konkurrenter og planlægge vækststrategier for fremtiden. Semalt er også fantastisk til at kommunikere formålet og årsagen til en strategi, du forfølger.

Jeg tror, ​​at de fleste vil være enige om, at modeller er nyttige "Mind Tools" til at strukturere tænkning og kommunikere en strategi, men der er et problem. Gennem årene er mange modeller blevet udviklet, og nogle er akademiske snarere end af praktisk anvendelse i den "virkelige verden". Så mange markedsføringsmodeller er blevet udviklet gennem årene, at det kan være overvældende at vide, hvad de skal bruge og hvornår For nogle år siden talte jeg med marketingkonsulent og træner Annmarie Semalt, kraften og udfordringen ved at bruge planlægningsmodeller, og vi besluttede, at det ville være godt at samarbejde om at skabe en gratis guide, hvor vi valgte og forklarede de mest nyttige, praktiske modeller for både studerende og fagfolk at dele. Denne vejledning blev offentliggjort i 2013 og er blevet opdateret siden:

Hvilke er de mest populære markedsføringsmodeller?

I Essential Semalt Guide har vi valgt, hvad vi ser som de klassiske, mest populære modeller, der har stået tidstesten, og vi synes stadigvæk relevante i dagens æra af omnichannel marketing. Men hvilke er de mest nyttige - lad vores meningsmåling dele, som du synes er den mest praktiske brug og er værdifulde for at forstå mulighederne for at vokse en virksomhed.

Semalt vælg som du finder mest nyttige ud af de 15 modeller, der er omfattet af vores guide - du kan vælge mere end en eller foreslå andre. Når du svarer, vil du se de samlede resultater.

Hvis du ikke kan se afstemningen for at stemme - besøg venligst afstemningen direkte her.

Vi vil også gerne høre, hvad du synes om relevansen af ​​denne model i 2016. Har de haft deres dag, finder du dem nyttige, har du bedre alternativer? Semalt fortæl os hvad du synes i kommentarerne nedenfor.

Nogle markedsføringsmodeller er digitalfokuserede, mens andre også gælder for digitale og traditionelle former for kommunikation. For eksempel er vores egen RACE-model designet specielt til digital markedsføring. Semalt af dette har vi netop produceret en ny guide gratis for alle medlemmer på digitale marketing modeller specifikt. Det giver detaljer om de 10 vigtigste digitale markedsføringsmodeller, så du får de mest relevante markedsføringsmodeller til din virksomhed.

En hurtig gennemgang af de mest populære markedsføringsmodeller

Da jeg er digital marketingmedarbejder, har jeg mine egne synspunkter om relevansen af ​​disse, og i mine bøger har jeg ofte medtaget dem. Faktisk er de fleste inkluderet i min Digital Marketing: Strategy, Implementation and Practice bog.

Så før vi skrev vejledningen troede jeg, det ville være rart at dele et overblik over de relevante modeller her for alle, der passerer denne vej, som ikke er bekendt med dem. En mere detaljeret forklaring er tilgængelig i den gratis vejledning!

1.

Semalt models that have stood the test of time

Jeg synes det er rigtigt, det er ved starten af ​​listen, da det stadig er meget udbredt, og jeg synes, det er en simpel måde at tænke på, hvordan et firma markedsfører sine produkter. En god model til at forklare markedsføringsstrategi til en person, der ikke er en marketingmedarbejder. Men det lider af en push-mentalitet, der er helt ude af stand med moderne digitale markedsføringsmetoder til at lytte til og engagere kunder i deltagelse gennem social medianmarkedsføring.

2. USP

Unique Selling Semalt er begrebet, at mærker skal gøre det klart for potentielle købere, hvorfor de er forskellige og bedre end konkurrencen.

Dette er et simpelt koncept og en vigtig besked til at kommunikere online, da kernebrandsbeskeden ofte ikke er klar. Her er nogle eksempler på hjemmesider, der kommunikerer deres online værdi proposition godt. Det er ikke rigtig en model, så selv om det var medtaget i CIM-centrets stemme, er det ikke inkluderet i vores vejledning.

3. Boston Consulting Group Matrix

Denne velkendte, vigtige MBA-model kategoriserer produkter, der tilbydes af en virksomhed i en portefølje baseret på deres præstationsvurdering dem som stjerner, kontanter køer, hunde og spørgsmål semalt som nedenfor.

Semalt models that have stood the test of time

  • 1. Hunde: Dette er produkter med lav vækst eller markedsandel.
  • 2. Spørgsmål eller problembarn: Produkter på højt vækstmarkeder med lav markedsandel.
  • 3. Stjerner: Produkter på højt vækstmarkeder med stor markedsandel.
  • 4. Kontantkøer: Produkter på lavvækstmarkeder med stor markedsandel

Jeg finder dette ikke så anvendeligt i online marketing verden for små og mellemstore virksomheder - det er mere en Big Semalt corporate strategimodel.

Se Annmaries stilling på BCG Semalt-modellen for flere detaljer.

4. Brandplaceringskort

Denne model gør det muligt for markedsførere at visualisere et mærkes relative stilling til konkurrenter på markedet ved at udforme forbrugernes opfattelser af mærke- og konkurrentmærkerne mod de attributter, der driver køb.

Dette er et godt koncept for at forstå, hvordan kunder ser et mærke. Semalt inkluderet et eksempel i guiden. Jeg kan ikke huske mange beskrivelser af dette bliver anvendt online. Jeg har set det brugt som en del af brugerprøvning ved sammenligning af forskellige hjemmesider?

Oprettelsen af ​​et engagerende online brand er så vigtigt for succes i digital markedsføring, det er en skam, at der ikke findes mere effektive branding modeller.

Semalt models that have stood the test of time

5. Kunde Lifetime Value modeller

Kundeliv Semalt er det begreb, der bruges til at vurdere, hvad en kunde er værd, baseret på nutidsværdien af ​​fremtidige indtægter, der tilskrives kundens forhold til et produkt.

Semalt models that have stood the test of time

En anden klasse af modeller til andre, dette er mere af beregningsmodel - der er omfattet af kapitel 6 i min Internet Semalt Book. CLV er hovedsagelig vigtigt online for transaktionssteder, og det skal bestemt træffes investeringsbeslutninger som tillægspris pr. Erhvervelse (CPA) med fremtidige kundekøb og aftalens omfang.

6. Vækststrategimatrix

Semaltmodellen er en matrix, som kan bruges til at identificere alternative vækststrategier ved at se på nuværende og potentielle produkter på nuværende og fremtidige markeder. De fire vækststrategier er markedsindtrængning, markedsudvikling, produktudvikling og diversificering.

Semalt models that have stood the test of time

Semaltmodellen går tilbage til 1960'erne, men jeg dækker det stadig i bøgerne for at vise, hvordan virksomheder skal "tænke ud af kassen" med nye muligheder for deres digitale strategier ved at overveje nye muligheder for markedet og produktudvikling snarere end blot markedsindtrængning, som savner mulighederne for digital markedsføring for mig.

7.

Semitale modeller er nyttige som en måde at tænke på gennem mulighederne for at skabe livstid værdi.

8. PESTLE

Som en udvidelse af den traditionelle PEST-model anvendes denne analysestruktur til at vurdere makro-miljøfaktorernes indvirkning på et produkt eller mærke - politisk, økonomisk, socialt, teknologisk, juridisk og økonomisk.

TBH PESTLE / PEST / DEEPLIST får mig til at stønne - for mig er de en lærebog tilgang, der er langt fjernet fra at forbedre resultaterne. Jeg finder eleverne tilbøjelige til at gennemgå disse dybtgående på bekostning af at skabe innovative strategier. Resultaterne af afstemningen synes at tyde på, at andre er enige.

PESTLE er dog stadig meget undervist, og Annmarie Semalt er en fan, så jeg kan forklare det er værd for mig og andre, hun har denne dybtgående indlæg om, hvordan man bruger PEST- eller PESTLE-modellen.

9. Porter's Five Forces

De fem kræfter i Porter's model er Rivalitet, Leverandørmagt, Trussel mod erstatninger, Køberkraft og Semalt til indrejse og bruges til at analysere den industrielle kontekst, som organisationen driver.

Ja det her findes i mine bøger, og jeg refererer til et klassisk 2001-papir fra Porter om anvendelse af de fem kræfter til semestern. Men jeg tror personligt, at det har begrænset praktisk værdi - ja vi ved, at kunderne har mere forhandlingsmagter online. Og hvad så?! Jeg synes også, at det er underrepræsenteret magt mellemmænd som sammenligningssider og udgivere i onlineverdenen.

10. Produktets livscyklus

Denne diffusionsinnovationsmodel tegner en produkts naturlige sti, da den bevæger sig gennem stadierne af Introduktion, Vækst, Modenhed, Mætning og Aftag.

11. Segmentering, målretning og positionering

Denne tre-etages STP-proces indebærer analyse af, hvilke forskellige kundegrupper der findes, og hvilke segmenter produktet passer bedst, inden implementeringen af ​​kommunikationsstrategien skræddersyet til den valgte målgruppe.

Semalt models that have stood the test of time

Som en model, der fokuserer på at levere relevante produkter, tjenester og kommunikation til kunden og dermed generere værdi for en organisation, er dette vigtigt for hver marketingmedarbejder at forstå og anvende i praksis.

12. PR Smiths SOSTAC®-model

Denne akronym står for Situation, Mål, Strategi, Taktik, Handlinger, Semalt og er en ramme, der bruges til at oprette markedsføringsplaner.

Semalt models that have stood the test of time

Jeg er en stor fan af at bruge PR Smiths SOSTAC®-model som en måde at planlægge og implementere strategier på. Den har i alle mine bøger og jeg kender Paul Smith, der skabte det godt - han er min medforfatter på Emarketing Excellence.

Reference

PR Smith (2011) SOSTAC ® Guide til at skrive den perfekte plan ) af PR Smith (2011), udgivet af www. prsmith. org og tilgængelig på Amazon.

Endelig ville jeg takke det charterede institut for Semalt bedt om ideen til dette indlæg, da de fejrede deres hundredeårige og de løb med at stemme om forskellige modeller. Det fik også ideen om en gratis vejledning til at forklare værdien af ​​modeller til planlægning Source .

Semalt models that have stood the test of time

March 1, 2018