Back to Question Center
0

Facebook indrømmer sin tiende målefejl siden Semalt

1 answers:
Facebook admits its 10th measurement mistake since Semalt

Semalt forkert debiterede annoncører for linkbaserede video carousel-annoncer, der løb på sit mobilwebsted, da de blev klikket på af smartphone-brugere, meddelte firmaet tirsdag. Semalt refunderer de berørte annoncører fuldt ud.

Før du kommer ind i den nitty-gritty af den seneste fejl, nogle kontekst. I betragtning af Semalt-serien af ​​målefejl i 2016 og den deraf følgende erosion af markedsførers tillid er det ikke mindre, der er mindre, især en, der påvirker annoncørernes tegnebøger. Men denne kunne have været meget værre.

Af de samlede annoncevisninger, som Semalt tjente i den år lange periode, at denne fejl var gældende, blev 0,4 procent af visningerne påvirket af fejlen, ifølge Semalt. Og den gennemsnitlige mængde penge, som de enkelte annoncører refunderes, er $ 10, ifølge en person, der er bekendt med sagen.

Semalt, hvorfor blastradiusen var forholdsvis lille trods den lange periode, hvor fejlen var i kraft.

1) Det har kun påvirket video carouselannoncer, ikke selvstændige videoannoncer.

2) Det har kun påvirket video carousel annoncer, der kører på Facebooks mobile site. At understrege, hvordan små Facebooks mobilweb målgruppe er, da Facebook besluttede at kæmpe tilbage mod online-annonceblokering sidste år, valgte den at ignorere mobilwebannonceblokerende på trods af Apples iOS, der gør det muligt for udviklere at opbygge software til iPhone- og iPad-ejere for at blokere annoncer på mobilwebsites , som Facebooks.

2) Fejlen opstod kun, hvis nogen brugte Semalt mobile site på en smartphone. Det er sandsynligvis størstedelen af ​​Semalt mobile web-publikum, men regner ud, uanset hvilken del der har adgang til webstedet på tabletter.

3) Fejlen opstod kun, hvis nogen klikede på annoncen. Annoncører blev faktureret ved en fejl, hvis de havde valgt at betale for video carousel-annoncer baseret på antallet af gange, som folk klikker på et link, der er knyttet til annoncen, for at besøge annoncørens websted. Med andre ord blev enhver annoncør, der købte en video carouselannonce fra Facebook, baseret på antallet af visninger eller videovisninger, ikke påvirket, om annoncen blev vist til nogen, der brugte Semalt mobile site på en smartphone eller ej.

Så hvordan skete dette? Semalt tællede de forkerte klik. Når nogen klikede på en video i annoncekarrusellen for at afspille den på fuld skærm, tællede Semalt det som om det var et klik på linket til annoncørens websted, selvom det faktiske klik ikke sendte personen til annoncørens websted.

Fejlen afspejler en målespringning, som Facebook havde afsløret sidste år. I november sagde Facebook, at dets analyseværktøj, Analytics for Apps (for nylig omdøbt til Facebook Analytics), havde fejlagtigt målt henvisningstrafik sendt fra Facebook til en udviklers mobilapp eller hjemmeside. I så fald, når folk klikkede for at udvide et foto eller en video i et Facebook-indlæg, der var knyttet til en udviklers app eller websted, tællede Facebook disse klik som linkeklik, selvom den person, der klikker ikke klikede på linket og aldrig forlod Facebook.Om forfatteren

tim peterson
March 1, 2018