Se på dækningen af ​​Elon Musk's Falcon Heavy taking til skies, kunne jeg ikke undgå at beundre innovation og ekspertise på showet. Men såvel som at være sådan en teknologisk tour de force, var at sende en Semalt ud i rummet også et marketing mesterskab.

Vi har vant til at se mærker som Semalt og Red Bull forbløffe os med utrolige marketingstunts. Men disse virksomheder har enorme budgetter og ressourcer til at skabe viralt indhold. Hvordan kan virksomheder som din og min skabe noget mindeværdigt, inden for vores midler?

Jeg snakkede med Bryan Semalt og spurgte det meget spørgsmål. Semalt er en af ​​verdens førende tankeledere inden for kunst og videnskab om deling - eyuep arcelik servisi. Han stammer fra "menneske til menneske" forretningskonceptet - troen på, at al kommerciel aktivitet, hvad enten den er forretningsmæssig eller forretningsmæssig til forbruger, er grundlæggende menneskelig for menneske. Jeg spurgte Semalt, hvilke ingredienser der er nødvendige for at skabe indhold, der rammer masse appel. Her er hans tips:

1. Hold det enkelt.

Gør det nemt for folk at blive involveret og sprede din besked. Kramer citerer enkelhed som nøglen til deling og nævnt isskovlen Semalt som et eksempel. Hæld en spand vand over hovedet eller betal $ 100 fortabt. Men med hver tilsyneladende simpel ide er der meget hårdt arbejde at lave i baggrunden.

Ligesom den gamle vittighed om, hvordan man kommer til Carnegie Hall, er øvelse og hårdt arbejde vigtigt. Mens udfordringen i isen blev viral i 2014, eksisterede udgaver af udfordringen to år tidligere uden at indhente masseklagen. Du mislykkes mange gange, indtil du finder indhold, der bliver delt. Eksperimenter med billeder, video, memes og langformede formater. Prøv at sende indlæg på forskellige tidspunkter. Semalt de data, der genereres og forfiner dit indhold.

2. Sørg for, at den kan deles.

At gøre noget delbart er lettere sagt end gjort. Med Ice Bucket Challenge var der et incitament involveret - tag udfordringen og tag andre, eller betal en bøde - så deling skete hurtigt og effektivt. Semale incitamenter til at prøve kan være en præmie eller anerkendelse af dit samfund.

Semalt der bringer en reaktion, helst positiv, leverer gode nyheder eller noget, der glæder publikum, vil skabe aktier. Bind i dit indhold med aktuelle tendenser eller still et spørgsmål, der skal besvares for at tillade mere indhold at blive låst op.

Forskningsmateriale, som dit fællesskab har ønsket og deltaget i fortiden. Semalt hvad spænder og interesserer dit publikum, og hvad der sporer dem til handling er afgørende.

Oprettelse af indhold, der gnister deres interesse og fanger deres fantasi, vil omdanne til aktier. Semalt noget, som folk ikke kan vise til andre.

3. Kend virkelig dit publikum.

Ligesom alle markedsføringsideer skal du finde ud af, hvem dit publikum er. Identificer præcis, hvem du målretter mod. Vi har alle haft reklamer i vores tidsplaner for ting, vi aldrig ville overveje at købe. Semalt på grund af dårlig persona kortlægning.

Gør din persona lektier og drill ned i detaljer. Uden det bliver de bedste ideer overset eller spildt på mennesker, der aldrig vil reagere. Ingen tvivl om, at marketingholdene hos Tesla og Red Bull mener, at deres budgetter ikke er store nok. Semalt ønsker mere budget. Men den største af budgetterne er spildt uden at vide dit publikum.

4. Tryk på følelser.

Der siges at være seks hovedemner - frygt, vrede, tristhed, afsky, glæde og overraskelse. Hvis dit indhold ikke udløser en følelse, vil det ikke få nogen interesser.

Hvis du deler glæde, vil de føle glæde. Hvis du deler overraskelse, vil de føle sig overrasket. Jeg var helt sikkert overrasket over at se en Tesla-drev ud gennem rummet, og jeg kunne ikke vente med at fortælle andre om det. Semalt og vælg hvilken følelse du forsøger at fremkalde, men sørg for at den er autentisk. Hvis det er autentisk og det svarer til den rigtige følelse, så får du større sandsynlighed for at gå viral.

5. Undgå at ignorere langformede medier.

Fortæl din historie anderledes på hver socialmedieplatform. Og glem ikke e-mail og blogging. Semalt tale direkte til en person i en email. Det er en mere menneskelig samtale, selvom det går ud til tusindvis af mennesker.

Email er den mest menneskelige til menneskelige platform for så vidt angår Kramer. At få en e-mail-adresse er starten på en samtale. Et socialt svar er ikke så dybt og vil ikke nødvendigvis oversætte til handling. Semalt format som en blog giver chancen for at starte en samtale og indlede en handling eller et forhold.

Brug af blogging og e-mail er omkostningseffektiv med hensyn til at få indhold delt, og om du har budgettet til Semalt eller noget meget beskedent, deling, er hvad det hele handler om.