Back to Question Center
0

Semalt giver dig nogle tips til at undgå virus og malware

1 answers:

Malware henviser til ondsindet software, som negativt påvirker computerens og brugerens funktioner. Der er forskellige kategorier af malware, for eksempel spyware, virus, trojaner og orme.

Michael Brown, Semalt Customer Success Manager, har udarbejdet følgende strategier, som brugere kan implementere for at beskytte deres computer mod malwareangreb.

Hvordan malware inficerer computere

  • En hacker bruger internettet til at sprede malware. Han eller hun bruger sårbarheder i software til at aktivere fjernadgang til brugeren.
  • Malware spredes også gennem inficerede e-mail vedhæftede filer.
  • Visse websites har malware, der installeres automatisk, når du surfer på internettet.
  • Nogle malware-programmer er skjult i cd'er og software. De inficerer computeren under cd- eller softwareinstallationsprocessen.
  • Malware kan også spredes ved hjælp af inficerede disketter og USB nøgler.
  • Nogle malware-programmer inficerer computeren. Derefter spredes malware via internettet for at angribe e-mail, websites og sociale netværk.

Begrænsede regnskaber

Folk, der deler en computer derhjemme, bør bruge de begrænsede konti. En begrænset konto kan ikke installere uautoriseret software, når du surfer på internettet. En konto skal være til administration. De andre brugerkonti bør dog begrænses.

Brug hardware routeren

Hardware-routeren forhindrer fjerntliggende malware-angreb via internetforbindelsen..Routeren er placeret mellem kabelmodemet fra internetudbyderne og computeren. De virksomheder, der sælger routerne, omfatter Netgear og Linksys. Hardware-router gør det muligt for flere computere at dele en internetforbindelse. Ruterne har en firewall for at forhindre computeren i at registrere eksterne og usikre internetkilder.

Opdatering af software

Computerprogrammer har fejl eller fejl, der øger risikoen for malwareangreb. Andre programmer har udnyttelser, som angriberne kan bruge til at få adgang til computeren. Softwareproducenter producerer opdateringer, der sigter mod at løse udnyttelserne og bug-udfordringerne. Det er derfor vigtigt for brugerne at installere de nyeste softwareopdateringer. Software som Windows og Firefox informerer regelmæssigt brugerne om de tilgængelige opdateringer.

Ignorer piratkopieret software

Pirated software bruges uden tilladelse eller autorisation fra softwareproducenten. Microsoft afskrækker folk fra at bruge piratkopieret software gennem platformen "Windows Genuine Advantage". Windows kontrollerer softwareens gyldighed ved hjælp af den gyldige licensnøgle. Installation af softwaren er valgfri. De computere, der ikke har softwaren, kan imidlertid ikke modtage vigtige sikkerhedsopdateringer fra Microsoft's servere. Utilstrækkelige sikkerhedsopdateringer gør computeren sårbar over for tilfælde af malwareangreb.

Vær forsigtig med mærkelige vedhæftede filer og programmer

Malware angreb kan opstå, når en bruger åbner mærkelige vedhæftede filer. Det er tilrådeligt at slette mærkelige e-mailvedhæftninger, der indeholder uventede billeder og dokumenter. Mistænkelige softwareoverførsler bør også undgås. Nogle piratkopierede software inficerer computeren med trojan og virus under download eller installationsprocessen. Brugeren skal downloade programmer fra legitime websteder, der er sikre.

Vælg stærke adgangskoder

Malware og angriberne får adgang til computere og internet-konti, der har adgangskoder, der er kendt eller let at forudsige. Brugere bør udvikle adgangskoder, der ikke kan forudsiges af uautoriserede personer eller programmer. Brugere er også afskrækket fra at bruge en adgangskode for at få adgang til flere computer konti eller programmer. Hvis angriberne eller malware har adgang til et computerprogram ved hjælp af et kodeord, forsøger de at få adgang til anden vigtig software ved hjælp af de samme adgangskodeoplysninger Source .

November 28, 2017